Gustavova degustace
Poprvé publikováno na Šíleném šupleti 10.8.2016
Drabble napsané v rámci prvního ročníku akce 4D na téma: Jednoduchá složitost.
Úplně první drabble "Gustavovského cyklu", podle něhož dostal i své jméno.
„Zajímavé,“ pronesl Gustav a
poválel sousto na jazyku. „Ta chuť… jakoby známá a neznámá zároveň. Mohu
ještě?“
„Samozřejmě,“ přitakal potěšeně šéfkuchař.
„Vskutku neobvyklé. Ba ne,
neobvyklé je nevystihující.“ Brigáda se mu líbila. Pro studenta hotelovky byla
jako stvořená, navíc si přišel na slušné peníze, aniž by se nadřel.
„Není snadné skloubit jednoduché
suroviny do složité symfonie chutí,“ mrkl na něj spiklenecky muž v bílém.
„Zkrátka extrémní gastronomie. Od začátku do konce.“
Zpozorněl. Extrémní gastronomie…
to neznělo dobře. „Z čeho to děláte?“
Šéfkuchař se pousmál: „Postup tajím.
Přísady jsou sucre glace a Ephestia kuehniella.“
Moli v cukru?? Gustavovi se
zvedl žaludek.
----------------------------------------
Záverečná poznámka:
Inspirace byla opravdu ze života. Už mám téma i na druhý díl s tématem "moli v granku".
Komentáře
Okomentovat